Workshops & Exposities

Tijdens het festival kan je aan de slag!  Je kunt je op het festival melden bij het reisbureau en wordt meegenomen naar alle hoeken en gaten van het zwembad.

Van wormenhotel bouwen tot circulaire koekjes bakken, van je nieuwe business model opzetten, tot een workshop hoe je geen klimaatdrammer wordt!

Dus, get your hands dirty, stroop die mouwen op, kies je batttlefield en schrijf je in.  💪

De meeste workshops kan je al van te voren reserveren.  Voor sommige vragen we nog een kleine extra bijdrage, naast de ticketprijs.

max 15 personen
Gratis
14:00 – 15:00 & 16:00 – 17:00

Natuurlijk verven met reststromen

Deze workshop is gewijzigd. We gaan niet meer verven met bacteriën. We gaan textiel + papier verven en bedrukken met reststromen!
Schrijf je in voor een van de verfworkshops door biodesigners Emma, Laura en Ilfa.
Je gaat kleding en papier upcyclen met natuurlijke verf, gemaakt van snijafval en groenteresten – en je krijgt uitleg over hoe verven met micro organismen werkt. Of maak je eigen visitekaartje (of valentijnskaart!) van reststromen met papiermaker Marieke de Hoop.
1400-1445 Verven in de circulaire stad
1500-1545 Verven in de circulaire stad
1600-1645 Verven in de circulaire stad
1700-1745 Verven in de circulaire stad
1800-1845 Maak je visitekaartjes van reststromen
1900-1945 Maak je visitekaartjes van reststromen
Door: Living Colour,  BlueCity Lab en Papiermakerij de Hoop
– https://livingcolour.eu
– http://www.bluecitylab.nl/
– https://www.papiermakerijdehoop.nl/de-papiermaker/
Noot: we zijn momenteel bezig met herinschrijvingen. Er is op het festival mogelijk om je op workshops in te tekenen waarvoor nog plek is.
max 15 personen
€ 5,- pp.
15.30 / 17.oo

Bak Circulaire Cookies

Dit is de basis van de circulaire economie: de afvalstroom van de een, is grondstof voor de ander. Tijdens deze workshop ga je daarom koekjes maken van bierbostel. Dat is een restproduct dat overblijft na het brouwen van het bier van Vet&Lazy dat we ook schenken tijdens het festival. There’s no such thing as waste lieve mensen!

Door: Food & Footnotes

max 30 personen
€ 10,- pp.
15.00 / 16.00 / 17.00 / 18.00

Bierproeverij

Tijdens deze workshop verzorgen de mannen van Vet&Lazy een rondleiding door de circulairste brouwerij van Nederland. Ondertussen proef je drie van hun bovenstebeste biertjes. Lekker jonguh! (ps. Doe ook de bierbostelkoekjesworkshop en maak de cirkel helemaal rond.)

Door: Bierbrouwerij Vet & Lazy

max 25 personen
€ 15,- pp.
14.30 – 16.00 / 17.00 – 18.30

Bouw je eigen wormenhotel

Kom de kleinste hotelketen van Nederland bouwen! Van ons krijg: materiaal om je hotel te bouwen, een spoedcursus wormenverzorging en natuurlijk wormen. Vervolgens ga je naar huis met een wormenhotel waarin je voortaan (bijna) al je GFT-afval kwijt kan en waar je fantastische plantenvoeding uithaalt. Reserveer je spot, want we hebben beperkt plek. Het wormenhotel is aan het einde klaar voor gebruik én je kan toetreden tot een netwerk van ‘hoteliers’ voor support de maand na het festival!
Door: maker Martijn Dalinghaus (BlueCity Lab)
Max 30 personen
Gratis
15.00 tot 19.00

The Human Library

Dit is cool hoor! Boek een persoonlijk gesprek van een kwartier met éenn van de sprekers op het festival.  Als een heuse bibliotheek staan de sprekers voor jou klaar. Kies jij maar wie je wilt spreken.
Let op: er zijn slechts enkele plekken beschikbaar. Dus reserveer snel je plekje.
Gratis
Hele dag door

Expositie kunst & design

Dus Wat Gaan Wij Doen? vindt plaats tijdens de Art Rotterdam Week. De stad staat dan in het teken van kunstbeurzen, open ateliers en pop-up shows. Tijdens het festival zullen daarom jonge kunstenaars van onder meer de Willem de Kooning Academie, het Piet Zwart Institute en de Design Academy Eindhoven hun werk exposeren.
Gratis
Hele dag door

Power Business Plan

Brengt het festival je op ideeën? Wil je aan de slag met je plan om de wereld niet alleen te veroveren maar ook te redden? Ga dan tijdens Dus Wat Gaan Wij Doen langs bij de Start-up Academy in a day en ga samen met ervaren ondernemers aan de slag met jouw wereld veranderen plan! 
De gehele dag inloop
max 15 personen
Gratis
15.15 aanvang

Leer maken van oud fruit

Kun je afgedankt fruit nog ergens voor gebruiken? Jazeker. Het Rotterdamse Fruitleather legt jou uit hoe je van oud fruit nieuw leer maakt. Te gebruiken als meubelbekleding of nieuwe jas. Hartstikke handig. Zien is geloven. Dus meld je snel aan.  

Door: Fruitleather

max 25 personen
€ 5,- pp.
16:30 / 18:00

Zero Waste Workshop

In onze podcastserie hoorde je over Jessie Kroon, die afvalloos door het leven gaat. Tijdens deze workshop ga je leren hoe je zélf huishoudelijke essentials maakt, zoals deodorant en shampoo. Samen krijgen we die plastic afvalberg kleiner!
Door: Erasmus Sustainability Hub
max 8 personen
gratis
14:15  / 16:15 / 18:15

Klimaatgesprekken

Hoe voer je een gesprek over klimaatverandering, zonder dat je een klimaatdrammer wordt? Hoe krijg je jouw vrienden en collega’s in beweging, zonder dat ze het gevoel krijgen dat je ze lastig valt? Bij deze workshop leer je de juiste technieken om met vrienden, familie en collega’s over klimaatverandering te kunnen praten.

Door: klimaatgesprekken

Tijd om de mouwen op te stropen

De workshops aanmeldingen en tickets zijn geldig in combinatie met een event ticket. Vergeet die niet te halen. Tot de 9de!

Haal vast je ticket