Transformatietunnel - Dus Wat Gaan Wij DoenTransformatietunnel

Hier stap je over! Naar van alles en nog wat.

Transformatietunnel

Duurzaam bankieren

Wist je dat al het geld (of in ieder geval veel) dat op je rekening staat wordt geïnvesteerd? Daarom maakt het dus uit waar je bankiert. Met jouw bank bepaal je of er geld aan groene energie wordt uitgegeven of aan kolen. Stappen we allemaal over van bank?

Stap direct over:

Meer info: https://milieudefensie.nl/doe-mee/eerlijke-geldwijzer

Activistische aandeelhouder worden

De olie industrie speelt een enorme rol in het behalen van de klimaatdoelen. Wij hebben de kracht om ze van binnenuit – als aandeelhouders – de juiste koers te laten varen! Koop een aandeel in grote oliebedrijven en laten we samen zorgen dat ze zich gaan richten op groene energie!

MilieuDefensie

Nederland wordt niet vanzelf duurzaam en eerlijk. Daar zijn mensen voor nodig die willen werken aan die verandering. Mensen zoals jij. 

Energie

Dat energievraagstuk is soms moeilijker dan het is. Is groene energie altijd duurzamer? En hoe zit het nou met certificaten. Dit stukje Lubach op Zondag laat wel zien dat het complex is. Wij geven wat opties waarmee je wél goed zit!

Regel direct

Meer info: https://milieudefensie.nl/actueel/duurzaam-energie-vergelijken-de-groenste-energieleveranciers

Wordt baas over eigen voedsel

Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt.

Als Herenboer pak je eigenlijk een stukje regie terug op zoiets belangrijks als je eigen eten; behalve lekker en gezond is dat ook leuk en leerzaam. Want van iets meer kennis van je dagelijkse eten, word je niet slechter toch?

https://www.herenboeren.nl/ik-doe-mee/

Collectieve Actie

Wil je de wereld ook beter maken, maar heb je soms het idee dat je een druppel op een gloeiende plaat bent? Dat hoeft niet meer! CollAction introduceert crowdacting: actie voeren terwijl je weet dat je een van de velen bent! 

Verander van baan

Klinkt misschien een beetje rigoureus, de meeste mensen besteden namelijk zo’n 30 a 40 uur per week aan hun werk. Maar als we nou juist dát kunnen inzetten voor een groene toekomst, dan gaan we dingen veranderen! Check de vacaturebanken van OneWorld, Reconsided, Humboldt en Greenjobs! 

Tickets