Rotterdamse Resoluties

Rotterdamse Resoluties

Zeven Rotterdammers zijn 2021 fris van start gegaan met hun eigen nieuwjaarsresolutie: hun persoonlijke missie richting een positieve toekomst. Want als er een jaar goed was voor een flinke portie bezinning dan was het 2020 wel.

We vroegen deze zeven pioniers om na te denken over die positieve toekomst én wat zij zelf gaan doen om daar te komen. Zij gaan vast voorop en delen hun persoonlijke missie. En wat kan jij doen? Sluit je aan bij een van deze vijf voornemens en maak van een druppel op een gloeiende plaat een groene golf! Wil je jouw eigen missie formuleren dan kan dat natuurlijk ook! Viva la resolution!

leg zelf een resolutie vast

Heb je zelf al een persoonlijke missie of wil je daar mee aan de slag? Het helpt om die missie helder te formuleren en op te nemen of op te schrijven. Daarnaast is het goed om je resolutie publiekelijk te maken, haalbare doelen te stellen én bovenal het samen te doen.

Heb je nog een laatste motivatie nodig, dan kan je gebruik maken van onze Resolution Room. Daar leg je je resolutie vast voor je toekomstige zelf. In 2025 ontvang je dan je bericht van je jongere zelf in je mailbox. En tegen wie ben altijd 100% eerlijk? Juist. Tegen jezelf.

Dus leg je resolutie vast en deel ‘m! Door het te delen met anderen is het toch nét minder gemakkelijk om te cheaten en – belangrijker – inspireer je anderen om ook aan de slag te gaan.

OF, LEG JE RESOLUTIE VAST IN ONZE RESOLUTION ROOM

Tegen wie ben altijd 100% eerlijk? Juist. Tegen jezelf. Ziehier de beste oplossing om jouw voornemens waarheid te laten worden: The Resolution Room.

OF, MAAK EEN VIDEO / FOTO / TEKST / MEME / KUNSTWERK MET DE HASHTAGS:

#Rotterdamseresoluties

#Resolutionroom

#Duswatgaanwijdoen

en deel het op facebook, instagram en twitter

OF, MAAK EEN VIDEO / FOTO / TEKST / MEME / KUNSTWERK MET DE HASHTAGS:

#Rotterdamseresoluties

#Resolutionroom

#Duswatgaanwijdoen

en deel het op facebook, instagram en twitter

OF, LEG JE RESOLUTIE VAST IN ONZE RESOLUTION ROOM

Tegen wie ben altijd 100% eerlijk? Juist. Tegen jezelf. Ziehier de beste oplossing om jouw voornemens waarheid te laten worden: The Resolution Room.

Rotterdamse Resoluties.

Wait what?

Rotterdamse Resoluties.

Wait what?

Wat in deze corona tijd wel duidelijk is geworden: wat vanzelfsprekend leek, bleek dat toch niet te zijn. We zijn noodgedwongen tot stilstand gekomen en teruggeworpen op onszelf. En we hebben stof tot nadenken gekregen. Wat willen we loslaten? Wat willen we behouden? Hoe ziet onze toekomst eruit?

Het liefst willen we allemaal zo snel mogelijk weer terug naar het ‘oude normaal’ met knuffels, gezellige winkelstraten en volle terrassen. Tegelijkertijd worden we overspoeld met onheilspellende vooruitzichten over het klimaat en weten we dat we actie moeten ondernemen. Want er moet een hoop gebeuren, daar kunnen we anno 2020 niet meer omheen: de urgentie voor een (klimaat)positieve toekomst groeit. En wat ons betreft wordt dát het nieuwe normaal. 

Een nieuw jaar en strenge lockdown biedt een opening voor het daadwerkelijk aanpassen van -bijvoorbeeld- je gedrag, de routines, de producten en de banen die we normaal vinden. Om er maar even een paar te noemen. Hoe zorgen we ervoor dat fietsen naar je werk normaal wordt? Of dat ruilen en repareren het nieuwe kopen wordt? Hoe zorgen we ervoor dat het doodnormaal wordt om zo nu en dan wat zwerfafval op te ruimen? Wij geloven dat die dingen pas normaal worden als we het in de praktijk gaan brengen. We gaan wat doen!

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om te vinden wat past bij zijn talenten en passie én wat de wereld tot een betere plek maakt. Door hierover na te denken en je goede voornemen uit te spreken, start je een proces van nadenken over wat er losgelaten en opgestart zou kunnen worden. Idealen hebben is één, ze waarmaken is twee. 

Daarom doen we het samen. Dat noemen we collectieve actie: samen maken we van vele druppels op een gloeiende plaat, één groene golf. Je kon je daarom aansluiten bij de door ons voorgestelde resoluties of net als allerlei anderen je eigen persoonlijke missie vastleggen. En belangrijk: waar overlap bestaat tussen resoluties, zullen we proberen matches te maken zodat jullie ook elkaar weer verder kunnen helpen. We matchen Resolution Roomies.

Tot slot, maar misschien wel het belangrijkst: onthoud dat het niet uitmaakt waar je begint en dat elke stap goed is.  Het is zelfs zo dat het voor iedereen anders is welke stap het beste is. Dus wanneer je begint, zorg er vooral voor dat je haalbare doelen stelt. Voor de één is dat een andere baan, voor de ander een dieetverandering. Voor de een een nieuwe auto, voor de ander het repareren van je spullen. Maar denk eraan dat dagelijks iets kleins doen waarvan je denkt dat het geen verschil maakt, een grote kracht is. En als we dat allemaal doen, dan maken we samen het verschil voor een mooie toekomst.