Online Festivals Tijdens Corona

Informatie

Datum
2020 & 2021

3 Uitzendingen vanuit 3 steden

21 mei 2020 - Live vanuit Amsterdam
10 oktober 2020 - Live vanuit Rotterdam
23 januari 2021 - Live vanuit Groningen

Begin 2020 hadden wij twee mooie festivals opgelijnd: we zouden in het najaar weer in Rotterdam bij BlueCity neerstrijken, net als in 2019, en in het voorjaar zouden we gaan samenwerken met duurzame broedplaats De Ceuvel in Amsterdam. Helaas kwam toen dat ene virusje en liep alles anders.

Samen met partner Milieudefensie bedachten we een online vorm waarin ons festival toch kon plaatsvinden. Een DIY live televisie show met naast toffe sprekers en experts op het gebied van duurzaamheid, tegelijkertijd ook hands-on workshops in Zoom en presentaties van groene ondernemers en initiatieven.

Dit alles onder de bezielde leiding van onze vaste presentator Wilbert van de Kamp, daarbij ook bijgestaan door Dzifa Kusenuh en Dore van Duivenbode. De eerste deden we in mei vanuit de Ceuvel, de tweede in september vanuit BlueCity. En begin 2021 op Wilbert’s initiatief nog eentje vanuit zijn eigen Groningen, in het kader van de Klimaat Adaptie Week aldaar. Met gasten als Jan Terlouw, Louise Vet, Mark van Baal, Donald Pols, Ama van Dantzig, Jaap Tielbeke, Henk Oosterling, Jefferson Frempong Manson, Matthea de Jong en vele anderen, waren wij dik tevreden met dit digitale alternatief.

Kijk alles terug op Youtube

Compilatie Online Festivals

De totale streams en fragmenten zijn terug te zien op Youtube

De festivals

Klik hieronder om het programma per festival te checken