Mediacampagne: artikelen, strips en podcasts

Informatie

Datum
2018 & 2019

In samenwerking met Brandpunt+ en Vrij Nederland

In 2019 hadden wij een heuse 'transmediale campagne' op poten gezet. We werkten daarbij samen met Vrij Nederland en Brandpunt+, en produceerden een podcast serie (7 afleveringen) die geïllustreerd werd met een serie strips, en een reeks artikelen (5 stuks) die Dore's Docu ondersteunden. Vier thema’s werden behandeld: reizen, werken, voortplanten en beïnvloeden. Al deze dingen kwamen samen op het festival dat wij op 9 februari in BlueCity organiseerden. Hier de mogelijkheid om alles terug te lezen, kijken en luisteren en ff de transmediale diepte in te duiken.

Artikelen met Brandpunt+

Ondersteunend aan Dore’s Docu’s  werden samen met Brandpunt+ een reeks artikelen geschreven om nog dieper de materie in te duiken. Aan bod komen onder anderen Nobelprijswinnaar Joyeeta Gupta en filmmaker Eline Hesse. Dus, zet die mok koffie en ga er eens goed voor zitten.

Interactieve podcasts en strips met VN

In samenwerking met Vrij Nederland maakte we een spoedcursus verduurzaming met podcasts en strips. Een van onze idealen is dat het niet uitmaakt waar je jouw reis begint. Als je maar begint met die reis naar je duurzame zelf. Juist als je niet waar te beginnen of door de bomen het bos niet meer ziet is deze spoedcursus een goed begin. Doe eerst de quiz. Aan de hand daarvan bepalen wij waar je staat in jouw reis naar een duurzamer leven en hoe je verder kunt vergroenen. Zeven podcasts en strips getekend door Mei-Li Nieuwland die je een stap(je) dichterbij een groene wereld brengen.

Doe de quiz

Dore's Docu & Het Festival in BlueCity

Ook onderdeel van onze ‘transmediale campagne’ was de docu serie Dore’s Docu, gemaakt door Dore van Duivenbode, ook in samenwerking met Brandpunt+. En de hele boel kwam samen in het festival dat we in februari in BlueCity organiseerde. Klik op onderstaande projecten voor meer info