Make The World Great Again Festival

Informatie

Datum
2017 & 2018
Locatie
De Ceuvel (Amsterdam)

Voorloper van DWGWD

Voordat Dus Wat Gaan Wij Doen in Rotterdam lanceerde als landelijk platform voor groene creatievelingen was er het Make The World Great Again festival, georganiseerd door De Ceuvel & Stichting CollAction. Na inspiratie te hebben opgesnoven alhier voor het Rotterdamse Dus Wat Gaan Wij Doen festival, ontstond ook al snel een samenwerking en uitwisseling van programma, ideeën en netwerk. Eind 2019 transmuteerde dit tot een formelere samenwerking en ging MTWGA op in DWGWD.

 

Centraal bij dit festival stond positieve actie, door middel van crowdacting. Je kon op het festival namelijk al die dingen doen die je misschien al lang van plan was, maar steeds niet deed: overstappen van energieleverancier, afval recyclen, bloed doneren, autodelen of vrijwilligerswerk. Ook kon je zelf een eigen crowdact starten, het stokpaardje en centrale doel van CollAction.

Op het terrein van de Ceuvel is een steiger waaraan allemaal grote woonboten liggen. Deze steiger wordt voor een dag omgetoverd tot ‘transformatietunnel’. In de verschillende boten, met thema’s als “Make Money Great Again” en “Make Trash Great Again” word je op creatieve en interactieve wijze geprikkeld om je via een ‘crowdact’ op collaction.org in te schrijven op een positieve actie. Als je van de steiger komt, heb je je dus gecommitteerd aan een hele reeks ‘crowdacts’ die de wereld een stukje beter maken en ben je “getransformeerd” :). Naast de activiteiten op de bootjes, draaiden we op het plein lekkere plaatjes en speelden er toffe muzikanten en bandjes.