Dus Wat Gaan Wij Doen Festival

Informatie

Datum
9 februari 2019
Locatie
BlueCity

Op 9 februari 2019 was BlueCity in Rotterdam een groot clubhuis voor duurzame rakkers. Sommigen al ver in hun duurzame reis, anderen hun eerste stapjes zettend. Het DWGWD festival draait om (samen) aan de slag gaan, horen van anderen hoe zij al bezig zijn én mensen ontmoeten die dat (met jou) willen. Van instap tot ingewikkeld, van handen uit de mouwen tot geïnspireerd worden door te luisteren, van individuele verandering tot collectieve actie.

Dus wat deden we allemaal? Pioniers pitchten hoe zij hun eerste stapjes zetten en professoren leggen uit hoe het eigenlijk zit. De eerste geveltuin die later aanleiding voor het NK Tegelwippen bleek werd aangelegd en in de eerste Resolution Room werden tientallen resoluties afgevangen. En natuurlijk waren er nog veel meer workshops waar je direct AAN-DE-SLAG ging. Samen met Make The World Great Again Festival werd een Transformatie Terras uitgezet waar je (samen met anderen) kon overstappen van bank en energieleverancier, Herenboer kon worden en aansluiten bij een collectieve actie van CollAction. Er werden Missies gematcht van aanwezigen, in de Human Library waren meet & greets met duurzame koplopers, de Start-Up-In-A-Day Academy draaide op volle toeren en er was een groene vacaturebank. 

In de centrale hal waren ook de documentaires terug te zien en kon je bij de 5-voor-12 luisterpaal de podcast met spoedcursus verduurzaming luisteren onder het genot van een Vet & Lazy bier en krekelburger van De Krekerij. In samenwerking met Willem de Kooning Academie studenten werd in het verlaten zwembad een expositie gemaakt. Kortom, een geweldige dag in geschiedenis van duurzame rakkers. We vergeten vast nog een hoop mooie zaken te vermelden.

Aanwezig waren onder anderen: Ad Lansink, Daan Zandbelt, Hugo Houpermans, Brigitte Vlaswinkel, Dewi Zloch, Jessie Kroon, Mark van Baal, Arno Bonte, Derk Loorbach en zo’n duizend anderen <3

Aftermovie

Gerelateerde projecten