Dore’s Docu

Informatie

Datum
2019

4 afleveringen gemaakt in samenwerking met Brandpunt+ en KRO/NCRV

Documentairemaker en auteur Dore van Duivenbode gaat op zoek naar antwoorden op de vraag: wat kan ik doen om een duurzaam leven te leiden. Volg haar reis in 4 documentaires die ze samen met Brandpunt+ en KRO/NCRV heeft gemaakt. Dore gaat langs bij onder andere Population Matters, kunstenares Tinkebell, Hardt Hyperloop, een CO2-dieter, bakker Tom van Otterloo, vader (manager bij Shell) en dochter (filmmaker: Petrol Dollars for a Different Engine) Hesse een klimaatactivist en Follow This.

Aflevering 1 - Voortplanten

Bekijk de eerste aflevering van Dore’s documentaire. Kindjes krijgen, of toch maar niet? Dore zoekt een antwoord op de vraag hoe duurzaam het is om meer kinderen op de wereld te zetten.

Aflevering 2 - Een CO2-dieet of nooit meer reizen?

Vliegen is de meest vervuilende manier om te reizen. Toch vlieg je overal voor een prikkie naartoe. ✈️ Hoe kan dat? Dore onderzoekt in deze tweede aflevering van Dus Wat Gaan Wij Doen hoe zij duurzaam kan reizen. Bekijk ‘m nu.

Afl 3 - Hoe kun je duurzamer werken?

We hebben het altijd maar druk en werken meer dan een derde van onze wakkere uren. Er is weinig tijd over om te denken aan klimaatverandering. Zonde, want kunnen we die tijd niet benutten om het verschil te maken? Dore van Duivenbode onderzoekt in deze derde aflevering van Dus Wat Gaan Wij Doen hoe zij duurzaam kan werken.

Afl 4 - Wat kunnen we zelf doen tegen klimaatvervuiling?

Tweederde van de klimaatvervuiling wordt veroorzaakt door de industrie. Kan je als individu grote instanties beïnvloeden? Dore van Duivenbode zoekt in deze laatste aflevering van Dus Wat Gaan Wij Doen uit hoe zij daar als individu iets aan kan doen.

Gerelateerd