Over ons - Dus Wat Gaan Wij DoenOver ons

Over Dus Wat Gaan Wij Doen?

Dus Wat Gaan Wij Doen is een beweging en een platform van enthousiaste veranderaars (in de dop) die zich precies deze vraag stellen: ‘Dus Wat Gaan Wij Doen?’. Met de nadruk op doen. Wij, de generatie(s) van nu, zijn aan zet en de vraag is: Hoe willen wij herinnerd worden? We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering voelen en de laatste die er wat aan kan doen. Dit is een uitdaging die we met beide handen aanpakken met partners die dezelfde motivatie voelen.

De naam van het festival en de daaruit voortgekomen editie in Rotterdam (februari 2019) zijn geïnspireerd door Sticks, de Nederlandse rapper bekend van Rico & Sticks en Opgezwolle. Deze spreekt in zijn nummer Al Mijn Helden de zin uit: “De vorige generaties waren pioniers daarom zijn we hier, dus wat gaan wij doen?” Dit triggerde een reeks gesprekken en al snel een boel opgestroopte mouwen. Sticks zelf deed ook al snel een duit in het zakje, met zijn visie en antwoord op de vraag die hij zelf stelde:

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op oke@duswatgaanwijdoen.nl Wil je op de hoogte blijven? Vul dan het aanmeldformulier in.

Over de organisatie

DWGWD wordt in 2020 ontwikkeld door Groene Morgen, Frank Lee, Impact ExpressHellingproof en Studio Appelkruimel. We werken nauw samen met duurzame broedplaatsen De Ceuvel en BlueCity. DWGWD wordt in 2020 mede mogelijk gemaakt door onze vrienden bij Milieudefensie.