De resolutie van Natasja Morales

216 mensen doen mee

Ik ben Natasja Morales, programmamaker en initiatiefnemer van Chicks And The City meiden media in Rotterdam, en ik ga dit jaar minder vlees eten! Doe jij mee?

Vroeger was het heel normaal om elke dag vlees te eten, het hoorde er gewoon bij. Maar inmiddels weten we beter, toch? Naast het feit dat het beter is voor je gezondheid, is het ook voor het milieu beter. Vlees heeft namelijk een grote klimaatimpact. Als Nederland het klimaatakkoord van Parijs wil halen (40 procent minder CO2-uitstoot in 2030), moeten we ook de uitstoot van broeikasgas door voedselconsumptie beperken.

We hoeven echt niet allemaal te stoppen met vlees eten, maar beseffen dat je niet elke dag vlees hoeft te eten, zou al zo veel schelen. Ik noem het een CO2-dieet want wist je dat, als je 2 dagen geen vlees eet, je, qua CO2-uitstoot een auto rit van Rotterdam naar Leiden bespaard, dat is nog eens een nuttig dieet!

Ik daag jou uit om 3 maanden lang maximaal 2x per week vlees te eten! Gelukkig zijn er superveel vleesvervangers te vinden en zijn er steeds betere vega kookboeken.  

De challenge is officieel op 1 februari van start gegaan, maar je kunt uiteraard nog steeds mee doen. Schrijf je hieronder met je email adres in en ik deel m’n tips & tricks met je!

Vanaf: 1 februari t/m 30 april 2021
Thema: Minder vlees eten

DOE JE MEE?

VUL HIER JE EMAILADRES IN EN WIJ DELEN INSPIRERENDE TIPS&TRICKS OM JE VOORNEMEN VOL TE HOUDEN. SAMEN GAAN WE DIT FIXEN!