De resolutie van Karim Soliman

258 mensen doen mee

Ik ben Karim Soliman, DJ en evenementenorganisator en ik ga de komende tijd geen nieuwe spullen kopen. Doe je mee?

Het afgelopen jaar was geen pretje voor mij als ondernemer, maar het heeft me wel aan het denken gezet. Nu er geen evenementen zijn lijkt het alsof er nog meer wordt geshopt. Wist je dat het kopen van spullen bovenaan de top 10 grootste CO2 vervuilers staat? Zelfs boven vliegen en vlees eten!

Om er zelf mooi uit te zien, of bijvoorbeeld je huis zijn we heel veel tijd kwijt aan spullen. En elke keer dat we iets kopen, zijn we heel kort gelukkig. Weet je wat me mooi lijkt? Als we straks in plaats van die aandacht voor spullen, net zo veel aandacht voor elkaar hebben. Dat we ons geluk halen uit samen zijn en niet uit nieuwe dingen kopen. 

Daarom ga ik 3 maanden lang zo goed als niks nieuws kopen. Zo goed als, want er zijn uiteraard uitzonderingen (denk aan sokken). Maar ik ga zoveel mogelijk op zoek naar alternatieven in plaats van ‘iets nieuws’. Zo kan je tegenwoordig weer van alles huren of betalen voor een gebruik en zijn er steeds meer ruilinitiatieven. En als ik iets wil kopen dan kan dat waarschijnlijk tweedehands.

De challenge is officieel op 1 februari van start gegaan, maar je kunt uiteraard nog steeds mee doen. Schrijf je hieronder met je email adres in en ik deel m’n tips & tricks met je!

Vanaf: 1 februarit/m 30 april 2021
Thema: Consuminderen & Deeleconomie

DOE JE MEE?

VUL HIER JE EMAILADRES IN EN WIJ DELEN INSPIRERENDE TIPS&TRICKS OM JE VOORNEMEN VOL TE HOUDEN. SAMEN GAAN WE DIT FIXEN!