Dus Wat Gaan Wij Doen is een transmediale campagne om met zoveel mogelijk mensen aan de slag te gaan met het klimaatprobleem.

Een initiatief van een groepje vrienden die zichzelf die vraag stelden. Aan de ene kant ‘Wat gaan we doen?’ aan de andere ‘Gaan we nog wat doen of hoe zit het!’. We zoeken het samen uit, nodigen iedereen uit om mee te doen, moedigen elkaar aan en delen de lessen. Zonder opgeheven vingertjes, maar met de duim tegen de borst.

En dit is nog maar het begin. We gaan door tot voorbij de Parijs doelstellingen, we gaan door tot de planeet veilig binnen de grenzen van de planeet draait!

Je kan ons altijd contacten maar wellicht staat je vraag hier al bij!

Is er ook (vega / vegan) eten aanwezig?
Ja, er is een aantal eetmogelijkheden. Dit is allemaal vega / vegan én super lekker. Glutenvrij eten is ook aanwezig. Mocht je hier specifieke vragen over hebben kan je ze altijd stellen.
Hoelaat gaan de deuren open?
Om 12.00h gaan de deuren open. Het programma start om 13.ooh.
Kan er geparkeerd worden in de buurt?

Ja, om en rond BlueCity is meer dan genoeg (betaalde) parkeergelegenheid. Maar ook met OV is het heel goed te bereiken. Met de metro en de tram stap je uit bij halte Oostplein en loop je in 5 minuten naar BlueCity, door richting de rivier de Maas te lopen.

Zijn kinderen ook welkom?
We hebben op de dag zelf geen speciaal programma voor kinderen. Wel is er een speelgoedbibliotheek van Deelgoed. Veel van de talks en workshops zijn gericht op volwassenen maar er is een boel te zien en beleven en iedereen is welkom!
Is alles in het Nederlands?
Nee hoor. Het grootste deel van het evenement is in het Nederlandse maar een deel van de sprekers houdt hun verhaal in het Engels. De Startup in a day Academy is ook in het Engels en heeft tweetalige begeleiding, zowel in het Nederlands als Engels.
Moet ik nog extra betalen voor onderdelen?
Een groot deel van het programma zit in de ticketprijs. Voor een aantal onderdelen geldt een kleine meerprijs.  Dat staat aangegeven bij het onderdeel. Zie voor meer info de workshop pagina. Voor de Startup in a Day Academy (waar je extra aandacht en professionele begeleiding krijgt) en de workshop Bouw een Wormenhotel (waar wat extra materiaalkosten zijn) vragen we een kleine extra bijdrage. Drankjes en eten zijn uiteraard voor eigen rekening.
Is het festival toegankelijk voor mindervaliden?
Het programma bevindt zich op verschillende etages in een oud subtropisch zwemparadijs. Er is een lift aanwezig, het gebruik hiervan moet je wel afstemmen met de organisatie. Het festival is daarom toegankelijk voor minder validen, maar wij moeten eerlijk toegeven dat het nog niet op het niveau is wat we willen, daar werken we aan! Kom je in een rolstoel, dan horen wij graag van je, mail even naar oke@duswatgaanwijdoen.nl.
Is het een festival?
Het is een inhoudelijk festival wat ons betreft. Er is muziek, gezelligheid, eten, drinken en genoeg ruimte voor ontspanning. Maar er zijn vooral heel veel mogelijkheden voor inspiratie, handvatten, connectie en ideeën om aan de slag te gaan. Zo zijn er verschillende talks, workshops, stands, een kledingruil, een repair shop, expedities naar ondernemers in BlueCity, een expositie van toffe oplossingen en een winkel met duurzame producten. Kortom, genoeg te doen en te zien!
Kan ik wat doen?
Mooi dat je je dit afvraagt. Deze vraag staat centraal in het festival maar mocht je direct willen bijdragen (bijvoorbeeld als vrijwilliger) mail dan even naar oke@duswatgaanwijdoen.nl!

Laat van je horen

Wil je meer weten? Wil je in contact komen, of heb je iets tofs om bij te dragen? Wij horen je graag.

Dus Wat Gaan Wij Doen
BlueCity Rotterdam
Maasboulevard 100
3063  NS
06 5332 7167
oke@duswatgaanwijdoen.nl

Dus Wat Gaan Wij Doen is een samenwerking tussen Brandpunt+, Vrij Nederland, BlueCity Rotterdam, Impact-Express en Gemeente Rotterdam. Daarnaast werken er zo’n 20 freelancers, ondernemers en andere vrije geesten samen om zoveel mogelijk impact te maken. Dus Wat Gaan Wij Doen wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.
Haal vast je ticket