
In elke voetbalkantine voor een schijntje te verkrijgen. Maar welke productieketen zit er nu achter dit geliefde en spotgoedkope Hollandse snackie? Dat was de vraag die Vera Bachrach en haar team van Ultra Ultra zich stelden. Het resultaat was de De Tostifabriek. Een ‘fabriek’ midden in het centrum van Amsterdam waar de befaamde tosti van kiem tot tosti-ijzer werd geproduceerd. Het graan groeide er voor het brood, de koe was er voor de kaas en de varkentjes stonden er voor de hamlampjes. En ook de tomaten voor de ketchup ontbraken niet. De kostprijs van hun tosti’s lag rond de 25eu per tosti. Dus een echt duurzaam bedrijfsmodelletje is het nooit geworden, maar dat was ook niet de bedoeling. Wat wel de bedoeling was, is ruimschoots gelukt. Het gesprek over waar ons voedsel eigenlijk vandaan komt vulde de ether. De moeder koe die stond te loeien om het verlies van haar kalf hield de buurt wakker en de buurvrouw was gepiekeerd dat ze haar kleinkinderen moest uitleggen dat die lieve biggetjes straks op hun bord liggen. Tijdens deze komende online editie van Dus Wat Gaan WIj Doen? komt Vera vertellen over de verschillende Ultra Ultra relevante projecten die door te prikkelen, tegen de haren in te strijken en blinde vlekken in beeld te brengen ons bewustzijn vergroten over onze voedselketens, onze impact op de planeet en hoe hier duurzamer mee om te gaan
Ben je erbij op ‘Dus Wat Gaan Wij Doen – Online Festival’? Bestel snel je ticket via de button!